AKTUELLA FÖRETAG TILL SALU

Nedan hittar du en lista med ett axplock av aktuella företag  till salu

Lönsamt företag inom blästring, rostskydd och industrilackering

Väletablerat företag inom mekanisk ytbehandling som utför det mesta inom blästring, rostskydd och industrilackering.

Bolaget arbetar i huvudsak mot företagskunder belägna i Sörmland/Mälardalen. Flertalet av kunder är återkommande. Uppdragen utförs både ute hos kunder samt i den egna verkstad och bolaget arbetar med kundens unika krav i fokus och har en stark flexibilitet – allt för att ge ett pålitligt resultat.

Omsättningen har för de senaste åren uppgått till i genomsnitt ca 3 mkr med ett resultat efter finansiella poster på i genomsnitt ca 700 tkr.

Försäljningen sker genom en aktieförsäljning alternativt försäljning av inkråmet.

Mer information erhålls efter undertecknande av en sekretessförbindelse.

 

 

 

 

Restaurang med ett strategiskt bra läge i centrala Umeå!

Tillfälle att förvärva en restaurang med ett strategiskt bra läge i centrala Umeå!

Restaurangen har ett mycket bra läge på Rådhusesplanaden, intill Resecentrum i centrala Umeå. Restaurangen har drivits under varumärket och konceptet Texas Longhorn men är i dagsläget stängd. Det finns möjlighet för en ny ägare att fortsätta driva restaurangen under Texas Longhorns koncept, alternativt att driva den i eget regi.
 
Lokalerna ägs av verksamhetsföretaget och ingår i en bostadsförening. Den totala lokalytan uppgår till ca 156 m2 och inrymmer en serveringslokal med plats för 70 sittande gäster, ett fullt utrustat restaurangkök med moderna köksmaskiner samt ett mindre lagerutrymme.
 
Lokalerna är väl anpassade för verksamheten och tillåter en relativt enkel drift med en mindre personalstyrka.
 

 

 

 

 

Säkerhetsföretag inom dörr- och brandskydd

Säkerhetsföretag inom dörr- och brandskydd i Göteborgsområdet

Bolag med verksamhet i säkerhetsbranschen med inriktning på installation, service och underhåll av Entrépartier av aluminium och glas och brand- och säkerhetsdörrar.

Kunder består främst av fastighetsägare. Bolaget är väl inarbetat på marknaden och har en bred kundbas som ger företaget en trygghet i stabil efterfrågan och omsättning. 

Utöver ägaren finns tre anställda montörer samt en person med F-skattsedel. Omsättningen för de senaste tre åren har i genomsnitt uppgått till ca 8 mkr med ett genomsnittligt rörelseresultat på ca 450 tkr. Bolaget har bra orderbok och för en ny ägare finns möjlighet att öka både omsättningen och vinst genom att rekrytera fler medarbetare och större exponering.

Mer information erhålls efter undertecknad sekretessförbindelse.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!

 

 

 

IP-baserad nätverksvideo och övervakning

Specialistföretag med stor kundbas och långa avtal inom IP-baserad nätverksvideo och övervakning

IP Advance Sweden AB (IPAS) bedriver utveckling, försäljning, integration samt installation av produkter och tjänster inom nätverksbaserad video. Bolaget är verksamma inom två huvudsakliga områden:

CCTV (Closed-Circuit TeleVision) – Högupplöst, IP-baserad kameraövervakning.

DCTV (Damage Control True Vision) – IPAS produkt specifikt framtagen för effektiv skadehantering av fordon.

Den geografiska marknaden omfattar främst Storstockholm, Svealand samt Götaland. Bolaget har 52 återkommande kunder med aktiva serviceavtal (2021). Bolagets omsättning uppgick till ca 7,1 Mkr per 2020 med ett rörelseresultat på ca 0,4 Mkr. 

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!

 

 

 

HVB-hem i Mälardalen

HVB-hem i Mälardalen

HVB-hemmet vänder sig till pojkar i åldern 14-18 år och har IVO-tillstånd för 13 vårdplatser. Verksamheten bedrivs i naturvacker bygd i en fastighet som ägs av ett systerföretag.

Möjlighet finns för en köpare av Bolaget att även förvärva fastighetsbolaget eller fastigheten separat.

Bolaget har flertalet ramavtal med stora kommuner och har fått höga betyg i Kvalitetsindexmätningar.

Verksamheten bedrivs självständigt av en kompetent och ansvarstagande personalgrupp.

Potentialen är stor. Samhällets behov av att placera ungdomar med psykosocial problematik bl.a. NPF-problematik ökar.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!

 

 

 

Webbshop inriktad på LED-belysning

Webbshop inriktad på LED-belysning till privatpersoner och företag

Webbshopen vänder sig till både privatpersoner och företag och erbjuder ett brett sortiment av LED-belysning, såsom gatubelysning, strålkastare, väggbelysning, industribelysning, belysningsstolpar och stolpfundament med mera.

Genom verksamhetens täta samarbete med noggrant utvalda leverantörer erbjuds högkvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser. Merparten av hemsidans produkter lagerförs på eget lager, vilket ger snabba leveranser.

Samtliga produkter är utprovade när det gäller montagevänlighet och funktion och alla produkter är CE & RoHs-godkända.

Webbshopens kundregister består av ca 1 300 kunder över hela Sverige. Vissa kunder finns också i Norge och Danmark. Webbshopens omsättning har för de senaste tre åren haft en genomsnittlig omsättning på ca 2,9 mkr. Det finns stor möjlighet för rätt person att utveckla verksamheten och resultatet.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!

 

 

 

Rickard Sjögren Bil

Bilskadeverkstad/bilverkstad i Strängnäs till salu

Nu finns möjlighet att förvärva en bilskadeverkstad/bilverkstad i Strängnäs.

Verkstaden har ett utmärkt läge i bra lokaler på Mästarvägen 2 i mitt i ett populärt industriområde med många bilfirmor.

I lokalerna har det de 3,5 senaste åren bedrivits bilskadeverkstad som nu ska upphöra. Tidigare var det en MECA bilverkstad och eventuell möjlighet finns för en ny ägare att skriva avtal och bli den enda MECA bilverkstaden i Strängnäs.

Överlåtelsen avser det s.k. inkråmet med hyresavtal, maskiner och inventarier.  Det är en bra verkstadslokal med utrustning för bilskadeverkstad med bl.a. 4 pelarlyftar, lackbox, riktbänk. m.m.

Personalen är uppsagd och en ny ägare har därmed stora möjligheter att anpassa sin verksamhet efter eget intresse.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!

 

 

 

Spaak Säkerhet AB

Lönsamt och väl inarbetat företag inom säkerhetsbranschen

Spaak Säkerhet AB bedriver verksamhet i säkerhetsbranschen med inriktning på larm- och olika typer av egendomsskydd och är ISO-certifierade enligt SWE Q. Bolaget har sin bas i Norrtälje där de även bedriver en låsbutik i hyrda lokaler på Stockholmsvägen 26. Kunderna återfinns i Norrtäljetrakten och i hela Stockholmsregionen. Bolaget har även ensamrätt på ”Sluta Gräv” konceptet i Norrtälje och Östhammar.

Bolaget har en lång erfarenhet i branschen och är måna om att ge varje kund personlig service. Det är en omsorg som har belönat Bolaget med många återkommande nöjda kunder. Under de senaste 10 åren har Bolaget genererat en stabil omsättningstillväxt och positivt resultat. Omsättningen för det senaste redovisade året uppgick till ca 9,1 mkr med ett rörelseresultat på ca 0,7 mkr.

Utöver ägaren har Bolaget har fem anställda lås- och larmtekniker. Bolaget har även en medarbetare med F-skattsedel som framförallt ansvarar för ”Sluta Gräv” konceptet men även hjälper till som larmtekniker.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!

 

 

 

Cartec i Nyköping

Verksamhet med utvecklingspotential inom rost-, lackskydd och verkstad

Cartec utför rost- och lackskyddsbehandlingar med hög kvalitet och erbjuder även merförsäljning i form av däck, verkstad och bilvård.

Rostskyddsbehandlingar står idag för ca 40 % av bolagets verksamhet. Cartec har ensamrätt till Swerust i Nyköping och arbetar med varumärkena Noxudol och/eller Mercasol. Bolaget utför även lackskyddsbehandlingar och arbetar idag med DROP OFF – keramiskt lackskydd. Lackskydd står för ca 20 % av nuvarande omsättning. Däck och verkstad drivs i mindre omfattning men står trots det för ca 40 % av omsättningen. Bolaget är enda certifierad verkstad för bythjul.se i Nyköping.

Verksamheten har god utvecklingspotential och möjlighet för en ny ägare att utveckla verksamheten både geografiskt och genom att erbjuda ytterligare produkter och tjänster.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!

 

 

 

Konditori Opalen i Boden AB

Anrikt bageri och konditori i Enter Galleria i hjärtat av Boden

Konditoriet har flertalet stabila och återkommande kunder samt kompetenta och serviceinriktade medarbetare där flertalet har lång erfarenhet i branschen.

Konditoriet är en naturlig mötesplats med över 200 sittplatser inomhus. Enter Galleria har ca 3 000 besökare/dag och Opalen är navet och den enda aktören i Gallerian som säljer förtäring. Alkoholtillstånd finns för möjlighet att ha kvällsaktiviteter t.ex. After Work och julbord.  även stora och små privata kunder.

Bolaget har i dagsläget 12 heltidsanställda medarbetare och ca 10 medarbetare som är timanställda.

Stora utvecklingsmöjligheter finns för den som är driftig, modig och påhittig. Opalen har många ben att stå på och därför finns extremt många områden att vidareveckla.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!

 

 

 

Örebro Lackcenter

Omsättning: 6 mkr
Anställda: 5

Lackeringsföretag för tunga fordon

Nu finns möjlighet att förvärva ett lönsamt och väletablerat företag i lackeringsbranschen.

Örebro Lackcenter AB har bedrivit lackeringsverksamhet av tunga fordon sedan 2012. Företaget har ett strategiskt bra läge i ett åkeritätt område i Mellansverige. Kunderna återfinns bland återförsäljare av tunga fordon, åkerier och försäkringsbolag. Företaget har haft en stabil omsättning och vinstnivå under många år.

Företagets ägare börjar närma sig pensionering och vill därför i god tid hitta en ny ägare. Säljarna kan jobba kvar hos en köpare under flera år.

För ytterligare information och för att erhålla ett prospekt kontakta företagsmäklare:
Patrik Holm på Bolagsbron
Tel: 070-3104686
eller via nedanstående länk:

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!

 

Inlandets Maskin & Fritid

Försäljning och service av fritids- & maskinprodukter

(ID:B3737)

Bolaget bedriver försäljning och service av fritids- & maskinprodukter som t ex ATV: er, skotrar, gräsklippare, båtar och motorer, släpvagnar, snöslungor med mera samt tillbehör till dessa.

Försäljningen sker via en fysisk butik belägen i Lycksele samt via en egen webbutik www.inlandets.se

Bolaget har även en egen verkstad som erbjuder service och reparationer av de maskiner som Bolaget säljer.

Verksamheten bedrivs från strategiskt och centralt belägna lokaler på Bergstigen 5 i Lycksele. Fastigheten ägs privat av nuvarande ägare och kan att ingå som en del av försäljningen.

Välkommen att kontakta oss för att få mer information om ovanstående företag!