Kontantfria varuautomater med försäljning av drycker, godis och mellanmål

Flexibelt och kundfokuserat företag inom varuautomater

Objektnr. B4692

Flexibelt och kundfokuserat företag inom varuautomater

Bolaget tillhandahåller kontantfria varuautomater med försäljning av drycker, godis och mellanmål m.m. Varuautomaterna tar liten plats, kräver sällan underhåll, har lång livslängd och låg energiförbrukning. Bolaget omsättning för det senaste verksamhetsåret uppgick till ca 1,7 mkr med  en bruttomarginal på ca 59 %. Innevarande år beräknas omsättningen uppgå till ca 2,6 Mkr med ett bruttomarginal på ca 60%.

Om verksamheten

Bolagets geografiska marknad omfattar Stockholmsområdet och kunderna består av företag, sjukhus, gymnasieskolor m.fl. Bolaget har totalt 16  st. varuautomater varav 15 är aktiva ute hos 14 kunder.

Bolaget erbjuder ett brett basutbud av produkter och utöver basutbudet kan kunderna själva anpassa utbudet utifrån behov och köpmönster. Automaterna har även kapaciteten att kunna sälja matigare alternativ. I utbudet erbjuds även veganska, glutenfria och andra allergenvänliga alternativ.

Medarbetarantalet uppgår i dagsläget till två st. inkl. ägaren.

Det finns stora utvecklings- och expansionsmöjligheter i nuvarande verksamhet, främst inom Stockholmsområdet där det finns ett brett kundunderlag. Det finns även potential att med relativt enkla medel expandera verksamheten till övriga Sverige.

Prisidé för aktierna: 2,5-3,5 Mkr

Fördelar med förvärvet

  • Bolaget har ett stort ”Proof of concept/”know-how”.
  • Flertalet återkommande kunder med starkt köpmönster.
  • Bolaget sköter allt från installation, påfyllning och underhåll utan mellanhänder.
  • Bolaget har ett CRM-system som både förenklar och effektiviserar all information ex saldo i automat/påfyllnad, varningsmeddelande, statistik och styrning av automat på distans via telefon.
  • Bolaget erbjuder ett varierat utbud av varor och säljer till 98% koloniala varor med långt ”bäst-före-datum” som varken kräver kyl- eller fryskedja.
  • Bolaget har avtal med stora offentliga kunder.

Kontakta oss för mer information:

Företagsmäklare
Mats Limnefelt

Mobil: +46(0)70-594 38 89
E-post: mats.limnefelt@bolagsbron.se

Affärsstöd
Katarina Bogardi

Mobil: +46(0)70-609 10 33
E-post: katarina.bogardi@bolagsbron.se