Brett sortiment av produkter för trädgård och fritid

Maskincenter i Sparreholm

Objektnr. 4624

Maskincenter i Sparreholm

Mälby Bygg Fredrik Karlsson AB bedriver en butik i Sparreholm, Flens kommun, som erbjuder produkter inom skog, fritid, trädgård, fiske, stängsel, foder, mark, reservdelar och VVS. Butiken drivs under varumärket Maskincenter i Sparreholm. Bolaget har även en egen verkstad där de erbjuder reparation och service av trädgårdsmaskiner med mera. För innevarande verksamhetsår beräknas omsättningen uppgå till ca 10 mkr med ett beräknat EBIT på ca 1 mkr.

Om verksamheten

Butiken har totalt ca 7 000 artiklar i sitt sortiment med allt från gräsklippare till djurfoder och fiskeprodukter.

Bolagets kundregister består idag av ca 3 000 kunder med både privat- och företagskunder där de 20 största kunderna står för ca 33 % av bolagets omsättning.

Bolaget samarbetar med några av de största leverantörerna på marknaden och är bland annat återförsäljare av Husqvarnas och Stihls produkter samt är auktoriserad service-verkstad för produkterna. En annan stor leverantör är Svenskt Foder.

Bolaget har totalt sex anställda medarbetare inkl. ägarna varav två arbetar i butiken och övriga fyra arbetar i verkstaden. Bland verkstadsarbetarna finns en robot-tekniker som även arbetar med försäljning av robotgräsklipparna samt installationer.

Verksamhetslokalerna har ett bra och strategiskt läge med stort upptagningsområde mitt i Sörmland. Adressen är Dammbro 3 och lokalerna ägs privat av Fredrik Karlsson. Totala lokalytan uppgår till ca 1 260 m2 fördelat på butik, verkstad, kontor och lagerutrymmen.

Bolaget ser främst en ökad efterfrågan av reparation och service på maskiner så inom detta område finns stor utvecklingspotential. Det finns även utvecklingsmöjligheter genom att t.ex. utöka produktsortimentet ytterligare.

Kontakta oss för mer information:

Företagsmäklare
Kai Ström

Mobil: +46(0)70-363 10 66
E-post:
kai.strom@bolagsbron.se

Affärsstöd
Katarina Bogardi

Mobil: +46(0)70-609 10 33
E-post: katarina.bogardi@bolagsbron.se