äventyrsanläggning ca 10 km utanför centrala Skellefteå

Skellefteå Adventurepark AB

Objektnr. 4665

Skellefteå Adventurepark AB

Skellefteå Adventurepark AB bedriver en äventyrsanläggning ca 10 km utanför centrala Skellefteå. Anläggningen består av ett gammalt gruvområde som var i bruk under 30- och 40-talet. Gruvområdet är en av världens mest mineralrika platser och lockar besökare från hela världen.

Om verksamheten

På fastigheten finns en gammal gruva på ca 150 meter lång och 20 meter djup där bolaget erbjuder guidade visningar och i mineralparken kan besökarna själv utforska och se många av de 55 olika mineraler som hittades under gruvbrytningen på 30- och 40-talet.

Vidare har anläggningen åtta höghöjdsbanor på mellan 1-12 meters höjd, som passar både familjer, större sällskap, konferensgrupper med flera och bolaget har klätterutrustning för ca 100 klättrare.

Anläggningen har även en inhägnad bana som ligger i direkt anslutning till parken där bolaget erbjuder paintball med utrustning för 30 spelare.

Utöver ovanstående aktiviteter erbjuder bolaget snöskovandring i området, konferensmöjligheter, matlagning över öppen eld, vedeldade badtunnor och relax.

Bolagets geografiska upptagningsområde omfattar främst Västerbotten och Norrbotten, med avstånd där besökarna kan ta sig till och från anläggningen under samma dag.

 

I dagsläget har bolaget en anställd medarbetare, exkl. ägaren, med arbetsuppgifter inom underhåll, besiktningar, alla aktiviteter med gäster, nybyggnationer. Under högsäsongen tar bolaget in ca 10 medarbetare som arbetar under sommarmånaderna.

Det finns stora utvecklingsmöjligheter inom nuvarande verksamhet, framför allt genom att komplettera dagen aktivitetsutbud med t.ex. mer vinteraktiviteter såsom vinterfiske, vinterbad, snöskoterturer. Anläggningen har stora expansionsmöjligheter och det är bara fantasin som sätter gränser.

Verksamhetsfastigheten består av 94 626 m2 skogsområde och närliggande område består av skog. Närmaste bebyggelse är ca 1,5 km bort. Anläggningen har ett bra och strategiskt läge med god tillgänglighet via Länsväg 95.

Kontakta oss för mer information:

Företagsmäklare
Kai Ström

Mobil: +46(0)70-363 10 66
E-post:
kai.strom@bolagsbron.se

Affärsstöd
Katarina Bogardi

Mobil: +46(0)70-609 10 33
E-post: katarina.bogardi@bolagsbron.se